Vladimir are nevoie de ajutorul nostru

Tags

Se numeşte ŞTEFAN Tudor Vladimir, are 3 ani şi 10 luni, iar de ceva vreme partenerul lui de joacă se numeşte Limfo-histiocitoză hemofagocitară, un fel de cancer al sângelui.

Vladimir este internat la Clinica de Pediatrie a Spitalului Universitar din Bonn, Secţia Hemato-Oncologie şi are nevoie urgentă de un transplant de celule stem pentru a-i salva viaţa.

Familia are nevoie de fonduri pentru acoperirea costurilor pentru căutarea unui donator compatibil în registrele internaţionale, recoltarea celulelor stem de la donator, operaţia de transplant, investigaţii şi tratament pregătitor şi ulterior transplantului.

În rândurile următoare vom descrie modalităţile prin care oricine poate ajuta.

Donează prin SMS

Donează prin apel telefonie fixă

Donează în cont bancar

Donează pe internet

Încheie un contract de sponsorizare

Promovează cazul lui Vladimir

Donaţii prin SMS

Cea mai simplă formă de donaţie din partea oamenilor simpli o constituie donaţiile prin trimiterea unui mesaj scris la un număr scurt alocat special unor cazuri umanitare. Companiile de telefonie mobilă alocă gratuit astfel de numere doar ONG-urilor care promovează astfel de apeluri umanitare. Cum bolnavi sunt mulţi iar numere puţine, un om beneficiază de acel număr pentru o perioadă de 7 zile.

În perioada 21-27 aprilie 2012, puteţi dona 2 euro pentru Vladimir trimiţând SMS la numărul 848, pus la dispoziţie gratuit de companiile Orange, Vodafone, Cosmote. Nu se percepe TVA.

Donaţii prin apel telefonie fixă

Pentru abonaţii Romtelecom, cea mai simplă formă de a dona este apelarea unui număr dedicat unui caz umanitar, la finalul lunii urmând să apară pe factură suma aferentă apelului. Nici în acest caz nu se percepe TVA.

În perioada 21-27 aprilie 2012 puteţi dona prin apel la numerele de mai jos, valabil doar pentru abonaţii Romtelecom. Nu se percepe TVA.

0 900 900 303 – 3 euro/apel
0 900 900 305 – 5 euro/apel
0 900 900 301 – 10 euro/apel

Ce poate fi mai simplu decât a dona de oriunde te-ai afla, folosind telefonul?

Atenţie însă, perioada de care o persoană beneficiază de aceste numere este limitată la o anumită perioadă, ulterior numărul urmând a fi alocat altei persoane!

Donaţii în cont bancar

Cum multă lume foloseşte un cont bancar pentru a primi drepturile băneşti, iată şi cea mai frecvent întâlnită metodă folosită pentru donaţii. Dacă aveţi un cont bancar, puteţi efectua un virament la sucursala băncii dvs, sau online dacă folosiţi o aplicaţie de internet banking.

Puteti dona în cont bancar chiar şi dacă nu aveţi dvs cont… mergând la o sucursală ING care are Casierie, şi depunând suma dorită în contul menţionat mai jos.

Conturile bancare în care se pot depune bani pentru Vladimir sunt deschise pe numele ŞTEFAN Gabriel Corneliu, tatăl lui Vladimir, la INGBANK, Sucursala Brâncoveanu, cod swift INGBROBU.

cont în LEI: RO09 INGB 0000 9999 0290 4735

cont în EUR: RO46 INGB 0000 9999 0290 4748

Donaţii pe internet

Puteţi dona plătind direct cu cardul (clic aici), linie obţinută cu sprijinul Asociaţiei P.A.V.E.L. şi companiei Netopia.

Dacă aveţi un cont PayPal, puteţi transfera bani foarte simplu şi direct în contul PayPal. Dacă nu ştiaţi, PayPal este unul dintre cele mai populare şi mai sigure servicii de plată pe internet din lume. Dezavantaj la sume mari: comisionul de aprox 3.5%, comisioane de conversie la anumite valute. Marele avantaj: confortul de a dona în doar câteva momente prin câteva clicuri din faţa calculatorului. Bani pe card să fie, ca destinaţii se găsesc uşor!

Puteţi dona pentru Vladimir şi folosind serviciul PayPal donând în contul: gabistefanvecinu@yahoo.com

Contract de sponsorizare

Persoanele juridice au posibilitatea de a face sponsorizări în scop umanitar, deductibile din impozitul pe profit în limita a 20% din impozitul pe profit datorat, dar maxim 3‰ din cifra de afaceri, prin întocmirea unui Contract de sponsorizare

Sponsorizarea este o practică reglementată prin lege şi folosită de companiile din România, dar insuficient promovată. Conform Legea 32 din1994, modificata prin Legea 394 din 2006:
Art. 1. – (1) Sponsorizarea este actul juridic prin care doua persoane convin cu privire la transferul dreptului de proprietate asupra unor bunuri materiale sau mijloace financiare pentru sustinerea unor activitati fara scop lucrativ desfasurate de catre una dintre parti, denumita beneficiarul sponsorizarii.[…]

Art. 4. – (1) Poate fi beneficiar al sponsorizarii:
a) orice persoana juridica fara scop lucrativ, care desfasoara in Romania sau urmeaza sa desfasoare o activitate in domeniile: cultural, artistic, educativ, de invatamant, stiintific – cercetare fundamentala si aplicata, umanitar, […]

d) orice persoana fizica cu domiciliul in Romania a carei activitate in unul dintre domeniile prevazute la lit. a) este recunoscuta de catre o persoana juridica fara scop lucrativ sau de catre o institutie publica ce activeaza in domeniul pentru care se solicita sponsorizarea.

Codul fiscal stabileşte limitele sponsorizării la Titlul 2, Cap II, art. 21, alin. (4), litera p):
Contribuabilii care efectuează sponsorizări şi/sau acte de mecenat, potrivit prevederilor Legii nr. 32/1994 privind sponsorizarea, cu modificările ulterioare, şi ale Legii bibliotecilor nr. 334/2002, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi cei care acordă burse private, potrivit legii, scad din impozitul pe profit datorat sumele aferente în limita minimă precizată mai jos:
1. 3‰ din cifra de afaceri;
2. 20% din impozitul pe profit datorat.

Şi cum în unele cazuri umanitare, au apărut şarlatani care au solicitat pe stradă donaţii pentru vreun bolnav, noi facem un pas înainte şi spunem clar: NU oferiţi bani nici unei persoane pentru Vladimir, ci doar prin metodele menţionate mai sus!

Promovaţi cazul lui Vladimir

Cel mai ieftin mod prin care puteţi ajuta este să spuneţi şi altora despre Vladimir. Nu vă costă nimic altceva decât puţin timp, să îi anunţaţi pe cunoscuţii dvs despre acest apel umanitar: direct, prin telefon, prin e-mail, postând anunţul pe reţele sociale sau preluând un banner (clic aici) pe blogul / site-ul dvs.

Cu siguranţă, un mesaj personalizat din partea voastră către prieteni şi colegi ajută foarte mult la capitolul credibilitate. În plus, cazul fiind absolut real, nu cred ca se supără cineva că primeşte un astfel de mesaj… dimpotrivă, are ocazia de a face o fapta bună!

Intraţi pe Facebook pe grupul Speranta pentru Vladut şi invitaţi şi alţi prieteni. Sau rugati-i sa intre pe www.lumealuivladimir.ro

Cu cât se alătură mai mulţi oameni, cu atât şansele lui Vladimir la viaţă cresc!

Bineînteles că serviciile medicale se plătesc cu bani, până la urmă, însa cu siguranţă şi sprijinul non-financiar conteaza enorm de mult! Gândiţi-vă ce-ar fi dacă marile companii nu şi-ar face publicitate!

Vă rugăm să promovaţi apelul umanitar pentru Vladimir!

Orice ajutor, oricât de mic, e binevenit!

Vă mulţumim din suflet!

Şi Vladimir o va face, atunci când durerile specifice acestei boli îl vor lăsa!

Digg This
Reddit This
Stumble Now!
Buzz This
Vote on DZone
Share on Facebook
Bookmark this on Delicious
Kick It on DotNetKicks.com
Shout it
Share on LinkedIn
Bookmark this on Technorati
Post on Twitter
Google Buzz (aka. Google Reader)

One Response to “Vladimir are nevoie de ajutorul nostru”

 1. Buna ziua!

  Va multumim pentru postarea acestui apel umanitar!

  Incepand din 27 aprilie, metodele s-au modificat, informatiile sunt actualizate aici:
  http://www.lumealuivladimir.ro/2012/04/donatii-si-sponsorizari/

  Multumim frumos!

  Familia lui Vladimir


Leave a Reply

Spam Protection by WP-SpamFree

Copyright © 2021 Andrei Dudescu