Semimaraton Gerar 2012

De necrezut …

Este un frig afara de crapa pietrele si totusi cateva sute de oameni se vor aduna pentru a alerga la prima competitie de alergare a noului an organizata de catre Ro Club Maraton. Si cum ne dorim sa incepem cu bine noul an iata ca dupa ce ne inscriem si achitam taxa de participare ne punem pe antrenamente si asteptam cu sufletul la gura ziua cea mare sperand la un loc cat mai bun. Zilele trec si iata ca se apropie si clipa mult asteptata – ziua concursului.

Apar si primele semne de intrebare : oare voi putea sa alerg ? Afara sunt mai bine de -20 de grade si este un ger de iti ingheata respiratia. Totusi imi iau inima in dinti si zic ca e musai sa incerc. Ajung cu bine la locul faptei in incinta Politehnicii Bucuresti – un loc plin de amintiri unde mi-am petrecut 6 ani din viata si unde mi-am tocit coatele pe bancile scolii. Nu mai calcasem pe acolo de mai bine de 17 ani si ma cuprinde o nostalgie a vremurilor de odinioara si a tineretii. Gasesc marea majoritatea a lucrurilor neschimbate ceea ce imi da un sentiment de confort. Si cum lumea incepe sa se adune imi dau seama ca e timpul sa mergem sa ne ridicam kit-urile de alergare si sa incepem incalzirea mai ales ca afara este foarte, foarte frig.

Ne fixam numerele de alergare probam Buff-ul care este splendid si iaca doua ture de incalzire. Dupa prima tura sangele se pune in miscare si imi dau seama ca, cu putin efort voi putea alerga distanta propusa.

Ma intorc la caldura in cladirea rectoratului unde se desfasoara toate activitatile de inscriere si predare de pachete de alergare,  sa ma mai incalzesc un pic.
Nu apuc sa ma plimb putin prin cladire pe la standurile producatorilor de energizante ca iata ca se face ora la care se va da start-ul, adica 10.30. Afara s-a mai incalzit un pic dar tot este un ger foarte aspru pentru o astfel de indelenicire.

In curand aud cu emotie numaratoarea inversa: 10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1, START si pornim cu totii in cursa fiecare cu gandul ca va fi printre cei mai buni. Kilometrii se scurg cu greu si apelez la Buff de data asta pe post de fular pentru ca altfel mi s-ar fi taiat respiratia din cauza gerului.

Trag de mine si constat ca lunile de antrenament acumulate isi spun cuvantul si termin pe locul 71 la general cu un timp de 17min35 dupa ceasul meu. Asteptam acum si clasamentul oficial sa vedem daca am gresit.
A fost o experienta placuta la inceput de an, in plina iarna cu un ger de iti ingheta rasuflarea dar care ramane ca o amintire placuta in albumul vietii.

Felicitari Ro Club Maraton pentru succesul organizarii acestui eveniment si va zic de acum: la anul sigur voi fi prezent din nou !

Digg This
Reddit This
Stumble Now!
Buzz This
Vote on DZone
Share on Facebook
Bookmark this on Delicious
Kick It on DotNetKicks.com
Shout it
Share on LinkedIn
Bookmark this on Technorati
Post on Twitter
Google Buzz (aka. Google Reader)

Leave a Reply

Spam Protection by WP-SpamFree

Copyright © 2021 Andrei Dudescu