About light of … landscape

Tags

UN APUS, UN RASĂRIT – O FRÂNTURĂ DE NATURĂ

Este recomandabil ca atunci cand vă hotărâţi sa faceţi o fotografie, să încercaţi să vă gândiţi la titlul ei.
Fie că se parcurge un traseu necunoscut sau unul cunoscut, trebuie să se facă distincţie între excursie pur şi simplu şi excursia având drept scop realizarea de fotografii. Pentru excursia turistică se aleg de obicei trasee mai lungi de-a lungul cărora se cauta să se vadă cît mai multe obiective. În schimb la excurisia fotografică se procedează altfel. În primul rând traseele se programeză să fie mai scurte pemtru a imprima un ritm mai domol care să permită observarea atentă şi opririle de contemplare şi fotografiere. Pentru drumeţul-fotograf orele cele mai proprice pentru fotografiere sunt dimineaţa până în ora 9-10 şi după amiaza după orele 16-17 (în funcţie de anotimp).
De aceea programarea traseului pe o zi nu poate fi strînsă şi trebuie să permită modificări şi variante.
Se recomandă ca, grupul cu care pleacă drumeţul-fotograf să nu fie nici mare nici compus din “nerăbdători”, “grăbiţi” sau “nervoşi”. Deşi este o imprudenţă mulţi fotografi de munte pleacă de obicei singuri pentru a evita discuţii neplăcute şi a se putea concentra nestingheriţi asupra fotografiatului.
Alegerea aparatului de fotografiat este o chestiune foarte personală, dar şi de posibilităţi totuşi ţinând cont de faptul ca nu este neapărat adevărat ca un bun aparat sa producă şi o buna fotografie. Fotograful de munte trebuie să tină cont de faptul ca apartul ales îl va căra cu sine în excursii şi este bine ca acesta sa fie uşor, robust şi să reziste la condiţiile mai dure da trasnsport şi utilizare

Munţii şi fotografia
Emilian Cristea, Eugen Iarovici

Digg This
Reddit This
Stumble Now!
Buzz This
Vote on DZone
Share on Facebook
Bookmark this on Delicious
Kick It on DotNetKicks.com
Shout it
Share on LinkedIn
Bookmark this on Technorati
Post on Twitter
Google Buzz (aka. Google Reader)

2 Responses to “About light of … landscape”

  1. Irina says:

    Andrei, este superb tot ce faci!

  2. admin says:

    Multumesc frumos Irina !


Leave a Reply

Spam Protection by WP-SpamFree

Copyright © 2021 Andrei Dudescu