Bucharest International Marathon 2011

 

Dupa cum am mai spus am redescoperit alergarea, o pasiune pe care nu o mai practicasem de mai bine de 15 ani. Aceasta pauza si-a spus cuvantul in timp si desi practic mersul pe munte si unele activitati conexe cum ar fi schiul si alpinismul erau mult prea rare ca sa poata contribui la restabilirea unei stari de bine si de normalitate in organism.
Alergarea a venit ca o bula de oxigen. Poate fi practicat oriune si oricand. Si cum pasiunea pentru munte este o dragoste pe viata a fost doar un pas sa indragesc trail running-ul. Dupa numai 2 luni de la reluarea antrenamenteleor am reusit sa alerg semimaraton-ul de la Ciucas Trail Running alaturi de Alexandru baiatul meu terminand intr-un timp onorabil si la general am avut destul de multi concurenti in urma noastra.
Bucharest International Marathon a fost o urmare fireasca si a venit ca un test cu totul diferit de alergarea montana.
Dupa Ciucas a urmat o perioada de refacere de 4-5 zile mai ales ca era primul efort sustinut dupa o asa mare intrerupere. Apoi au urmat din nou antrenamentele sustinute cu vointa foarte mare si care au condus la o stare fizica destul de buna in ziua concursului precum si o scadere in greutate de 4 kg fata de Ciucas. Asta chiar ca era un mare castig tinand cont ca demult ma tot chinuiesc sa revin la o greutate cat mai normala.
Spre deosebire de trail running unde pe pantele muntilor alergarea alterneaza cu mersul mai ales in panta stiam ca la Bucuresti voi avea de alergat pe teren plat cei 21 de km fara oprire mai ales ca doream sa termin in barem. Pe de alta parte concurentii sunt cu totul altii fata de trail running aici sunt alergatori antrenati cu precadere pentru teren plat si cu siguranta imi va fi greu sa ma tin de ei.
Deci oarece emotii aveam inainte de cursa mai ales ca vremea se anunta cam friguroasa si ploiasa. Cum nu mai alergasem demult pe asa o vreme nu stiam cum va reactiona corpul.
Dar dupa multe framantari si o noapte agitata cum e intotdeauna noapte de dinaintea concursurilor a urmat drumul la Bucuresti si pregatirea pentru startul in cursa. Dupa cum am mai spus ploaia ne-a insotit inca de la inceput.
Ne luam gecile de protectie si hotarasc cu Alexandru sa dam o tura de cativa km de incalzire, lucru ce se va dovedi benefic.
Timpul trece in zbor si iata-ne la START pe culoare diferite Alex pe culoarul de cros si eu pe cel de maraton si semimaraton. In asteptarea startului toti ne miscam unii sa sa se dezmorteasca altii sa mai alunge frigul. Il vad pe Ilie Rosu si stau de vorba putin cu el ca de obicei va alerga cu steagurile care il insotesc pretutindeni. Bravo Ilie si cinste tie ca stii sa iti promovezi tara unde te-ai nascut ROMANIA.
Nici nu aud numaratoarea inversa in vacarmul general si ne punem in miscare cu toti. In prima parte trag mai tare si ma tin de plutonul din fata. Cu toate astea sunt alergatori foarte buni care ma depasesc mai ales ca au de alergat un maraton intreg si au de ce sa traga tare. Alergat-ul prin oras nu se compara cu cel de pe muntele meu drag este mult mai trist si plictisitor mai ales ca trebuie sa facem doua bucle identice de 10.5 km. Prima bucla decurge destul de bine si scot cam 1h4min prind curaj si ma gandesc la un timp mult mai bun decat ma asteptam. Dar cum lipsa antrenamentului si timpul scurt de cand m-am reintors si-su spus cuvantul in tura a 2-a am inceput sa mai scad timpul si acum nu imi mai doream decat sa termin in barem si neaparat sa nu fiu ultimul.
Si chiar s-a intamplat am terminat in 2h36, un timp destul de slab dar care ma obliga sa continui antrenamentele si la urmatoarele maratoane sa obtin timpii din cei in ce mai buni.
Alexandru a alergat foarte bine si a iesit in primii 10 din 560 de concurenti. Din ce stie el a iesit pe locul 6. Pentru un copil de 14 ani care inca este la inceput de drum este un rezultat destul de promitator pentru ce va urma.

A fost o experienta placuta si sigur ca voi dori sa o repet si la anul. Felicitari organizatorilor care au reusit sa faca posibila aceasta competitie de o asemenea anvergura.

Keep running.

Cateva imagini de la MIB 2011 vedeti mai jos:

Digg This
Reddit This
Stumble Now!
Buzz This
Vote on DZone
Share on Facebook
Bookmark this on Delicious
Kick It on DotNetKicks.com
Shout it
Share on LinkedIn
Bookmark this on Technorati
Post on Twitter
Google Buzz (aka. Google Reader)

Leave a Reply

Spam Protection by WP-SpamFree

Copyright © 2020 Andrei Dudescu