Secunde furate – Seminar foto in masivul Ciucas

Tags

“Se inseala cine crede ca la MUNTE o priveliste e aceeasi, ca rasariturile, amiezile si amurgurile se repeta, ca clipele se scurg monoton.”

 Mihail Sadoveanu

 Este deja 11 aprilie, data din calendare care ne indica ca primavara trebuie sa fi venit demult. Veti vedea ca acolo sus, sus pe crestele Muntilor nu este chiar asa, ba dimpotriva, ce aveam sa gasim acolo ne duce cu gandul la o veritabila zi de iarna.

Urmeaza un jurnal nu foarte scurt si care va contine foarte multa imagine si care sper sa nu va plictiseasca.

Este Duminica dimineata si ploua marunt, o dimineata care nu prea te imbie la drum. Echipamentul foto este pregatit de cu seara si dupa ce si termosul cu ceai este gata isi gaseste si el locul in rucsacul gata de drum.

Pornesc motorul sa ne mai incalzim un pic atat eu cat si masina si cat de curand pornim la drum.

Cei 25 de km pana la locul de intalnire de la intersectia DN1a cu drumul ce urca la Muntele Rosu se scurg rapid in ritmul ploii care curge neincetat din ceruri si care poate sa ne strice planurile pentru acesta zi care se doreste una plina de lumina de fotografie.

 Curand ajung la locul de intalnire unde Szimona si Bogdan au ajuns de ceva vreme. Plecasera foarte devreme de acasa pentru ca nu le place sa intarzie, ce bine ar fi daca cat mai multi din noi am fi la fel. Ne salutam si cu glugile pe cap glumim referitor la ploia care nu mai contenea sa cada din cer si care putea sa ne strice toata excursia din aceea zi.

 Nu trece multa vreme si soseste si Adi insotit de Codruta si Claudiu. Intre timp ploaia mai inceteaza si apar sperante ca macar nu vom apasa pe shutter uzi ! Intre timp se apropie ora 9 si echipa din Bucuresti nu mai apare, ii sun si ne comunica ca sunt foarte aproape. Asta e bine ca nu se strica programul. Sosesc si ei si dupa ce facem cunostinta si ne aclimatizam, se imparte materialul documentar referitor la seminarul foto si hotaram sa urcam cu masinile pana la Muntele Rosu de unde vom pleca in tura propriu zisa. Raman ultimul pentru a fi sigur ca au reusit toti sa urce pe drumul plin de gropi. Dintre toti Szimona avea masina cea mai joasa si scutul lipsa. Cu toatea acestea in sccurt timp iata-ne sus in parcare unde ne echipam de plecare.

Incepem seminarul foto cu o mica sedinta teoretica pe care o tinem in hol la cabana Muntele Rosu. Notiunile legate de fotografie vin una dupa alta, la fel si intrebarile cursantilor. Dupa ce timp de 50 de minute ne familiarizam cu primele notiuni teoretice legate de fotografie ne dam seama ca este timpul sa le punem in practica. Si cum deja este aproape ora 10 ne urnim si pornim pe traseul pe care il avem de parcurs astazi. Jos la plecare nu mai este zapada si primavara isi cere drepturile sale prin multitudinea covoarelor de branduse si ghiocei pe care i-a rasfirat pe pantele muntelui.

Si cum fotografului ii sade bine cu mana pe declansator, fiecare participant incepe sa dea frau liber imaginatiei si incearca sa puna in aplicare notiunile primite.

Cred ca deja este timpul sa facem cunostinta cu cei care astazi isi vor da silinta in ale artei fotografice pe pantele inzapezite ale Ciucasului.

Prezentarile in ordine inscrierii in tura:

Adi si Codruta

Carpati.org

Carpati.org

Claudiu

Carpati.org

Octavian

Carpati.org

Alexandra si Cristi

Carpati.org

Carpati.org

Bogdan

Carpati.org

Szimona si Bogdan 

Carpati.org

Carpati.org

Florin

Carpati.org

 Incet, incet ajungem in poiana de sub refugiul CTA Ciucas unde are loc a doua parte practica a seminarului de fotografie iar modelul nostru este celebrul de acum copacel acompaniat de fotogenica stanca de langa el.

 Fiecare incearca sa faca diferite incadrari si compozitii.

Carpati.org

 Constatam ca timpul trece repede si deja trebuie sa pornim iarasi la drum. Zapada este prezenta pe poteca si pe masura ce urcam devine mai consistenta, semn ca iarna nu se da batuta cu una cu doua.

Carpati.org

 Poteca coboara in serpentine si curand ajungem la locul al doilea de practica al seminarului unde fiecare isi scoate trepiedul si urmarind materialul de curs incearca sa faca diferite experimente legate de influenta filtrelor de polarizare si ND asupra rezultatelor finale din fotografie. Pentru multi este si o binemeritata pauza de masa care avea sa se repete de mai bine de 10 ori in aceea zi.

Carpati.org

Carpati.org

Pot spune cu mana pe inima ca de departe a fost cea mai mancacioasa grupa de fotografie ! :)

Incheiem si masa si partea practica de seminar in care facem studii de compozitie si expunere a elementului „apa” in fotografie.

 Unii stim ca urmeaza un urcus sustinut pe un nou drum forestier pana in apropierea fostei cabane Ciucas, pe locul careia acum se afla deja parterul noii cabane ce ii va lua locul cat de curand. Cu chiu cu vai, cu sufletul scos ajungem sus in preajma cabanei unde hotaram ca este vremea pentru o pauza. Ghici pentru ce ? Normal pentru a mai manca cate ceva ! :)

 Ne salutam cu paznicul santierului, nea Petre din Nucsoara care ne gazduieste ca de fiecare data in camera lui incalzita si gata de oaspeti. Printre sandvisuri si intrebari noi legate de fotografie ne jucam un pic si cu un obiectiv fish-eye care are mare succes la public.

Carpati.org

 Zapada in zona cabanei deja depaseste limita genuchilor si stim ca vom avea de furca cu ea pana vom ajunge din nou jos. Plecam destul de repede pentru ca mai avem cateva ore bune de spart poteca prin zapada atat de mare.

 Plec in fata plutonului pe pantele Muntelui Chirusca si sparg urme prin zapada atat de mare pana aproape de creasta unde cedez locul si altor doritori de miscare si sport. Din cand in cand mai facem cate un popas de fotografie si … bineinteles pentru a mai manca cate ceva ! :)

Carpati.org

Soarele mai apare din cand in cand parca pentru a ne reaminti ca se afla undeva acolo sus si vegeaza asupra noastra.

Carpati.org 

Parcurgerea crestei nu pune mari probleme si uneori ne confruntam cu cate un mic whiteout de toata frumusetea, care din fericire pentru noi nu tine foarte mult si zarim la timp marcajele.

Carpati.org

In curand ajungem la rascruce si apucam marcajul care ne va scoate la Muntele Rosu in scurt timp.

Natura isi da seama ca am avut o zi grea si ne ofera un spectacol de sfarsit de zi plin de lumina si valatuci de ceata.

Carpati.org

Carpati.org

 Ajungem cu bine la cabana Muntele Rosu unde facem popasul de sfarsit de tura si bineinteles pentru a manca ciorba calda la care am visat fiecare toata ziua.

A fost o zi de vis acolo sus in Imparatia Muntelui, o zi a prieteniei in care m-am simtit excelent si pe care cu siguranta o voi pune in cutiuta cu amintiri pentru mai tarziu.

Si cum vorba multa nu face cat o imagine zic sa trecem la ce este asteptat cu mai multa nerabdare, pozele cursantilor. Mi-a fost destul de greu sa aleg ceva care sa-i reprezinte pe fiecare si care sa scoata in relief ce anume a dorit sa exprime.

Sper sa fi reusit, asta voi afla de la voi.

Deci cum spuneam imaginile dragilor nostri cursanti:

CURSANT: Adi Ciociu

Carpati.org

Carpati.org

Carpati.org

Carpati.org

Carpati.org

Carpati.org

CURSANT: Octavian Paun

 Carpati.org

 Carpati.org

 Carpati.org

 Carpati.org

Carpati.org

CURSANT: Alexandra Puscasu

Carpati.org

Carpati.org

Carpati.org 

Carpati.org

Carpati.org 

CURSANT: Cristi

Carpati.org

Carpati.org

Carpati.org

Carpati.org

Carpati.org

Carpati.org

CURSANT: Bogdan Balaban

Carpati.org

Carpati.org

Carpati.org

Carpati.org

Carpati.org 

Carpati.org

CURSANT: Szimona Brasoveanu

Carpati.org

Carpati.org 

Carpati.org

Carpati.org

Carpati.org

Carpati.org

CURSANT: Florin Cirlan

Carpati.org

Carpati.org

Carpati.org

Carpati.org

Carpati.org

 Iata ca am ajuns si la finalul acestui jurnal destul de lung si pentru cei care ati avut rabdare sa cititi – vizionati pana aici nu imi ramane decat sa va multumesc.

Vreau de asemenea sa multumesc si familiei mele care m-a asteptat cu drag acasa, cursantilor, celor care s-au incumetat pe ploaie sa plece din casa spre creste impreuna cu mine si nu in ultimul rand Muntelui pentru ca a fost ingaduitor cu noi si ne-a lasat sa-i mai furam o secunda de frumusete.

Pana la urmatoarea tura fotografica in Imparatia Crestelor va doresc poteci pline de soare si nu uitati: “Keep shooting ! “

Digg This
Reddit This
Stumble Now!
Buzz This
Vote on DZone
Share on Facebook
Bookmark this on Delicious
Kick It on DotNetKicks.com
Shout it
Share on LinkedIn
Bookmark this on Technorati
Post on Twitter
Google Buzz (aka. Google Reader)

One Response to “Secunde furate – Seminar foto in masivul Ciucas”

  1. Top Lyrics says:

    This is a great post, I stumbled across your story while looking for music lyrics. Thanks for sharing, I’ll be sure to return regularly.


Leave a Reply

Spam Protection by WP-SpamFree

Copyright © 2019 Andrei Dudescu