Into the world of small

Tags

FOTOGRAFIA MACRO – O LUME A CELOR MICI

Fotografia macro această pasiune care te poate acapara pe de-a întregul în care omul incearcă să capteze fragmente de trăire din aceea lume in care viaţa se duce cu mult sub un milimetru si fiecare zecime a acestuia contează.
Filozofia mea la acest capitol este una normală, adica de a fotografia atât micile vietăţi cât şi plantele in mediul lor natural fără a aduce vreo modificare sau prin folosirea vreunei metode de constrangere a acestora pentru realizarea unor fotografii mai artistice.
Prezentarea acestor mici vietăţi într-o lumină corespunzătoare este una din principalele provocări ale MACROFOTOGRAFIEI. Şi aici, in domeniul macrofotografiei, aria subiectelor interesante si frumoase este aproape nelimitată. Sunt atatea aspecte pe lângă care cel mai puţin obişnuit cu ele poate trece in grabă fără să le observe.
Lumea plantelor si a florilor işi descoperă, la distanţă mică şi într-o lumină favorabilă, frumuseţi care nu sunt vazute de la o distanţă mai mare.
Petalele devin translucide si desenul nervurilor capătă implicaţii de picturi abstracte. Perişorii mărunţi de pe tulpinile plăpânde capăta ritm si in umezeala dimineţii fiecare este impodobit cu sclipiri de stea. Roua şi stropii de ploaie se desfac in luminii de curcubeu poleind in mii de arome coloristice fotografia.
Culorile frunzelor, de la verdele proaspăt al primaverii până la auriul, bronzul sau roşul toamnei desfid imaginaţia oricărui privitor. Iată că ţie drumeţ-fotograf pasionat ţi se deschide acum o lume noua nebănuită, mirifică de indată ce te obişnuieşti să priveşti la mai puţin de un metru distanţă. Ia-ţi la drum o lupă, priveşte prin ea iarba, pietrele şi florile care te inconjoară. Ea te ajută să descoperi zeci de subiecte pentru a le fotografia.
Suntem siguri că dupa aceste descoperiri nu vei mai bate recordul de viteza între doua cabane dar cu siguranţă că fototeca ta va fi mult mai bogată.

Munţii şi fotografia
Emilian Cristea, Eugen Iarovici

Digg This
Reddit This
Stumble Now!
Buzz This
Vote on DZone
Share on Facebook
Bookmark this on Delicious
Kick It on DotNetKicks.com
Shout it
Share on LinkedIn
Bookmark this on Technorati
Post on Twitter
Google Buzz (aka. Google Reader)

Leave a Reply

Spam Protection by WP-SpamFree

Copyright © 2020 Andrei Dudescu